Vandaag gesloten
Heeft u vragen? Bel: 0252-412570
Cilinder

Torische contactlenzen: een samenkomst van twee sterktes

Torische lenzen zijn nodig om een cilinderafwijking te corrigeren. Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, komt doordat het oog niet precies rond is. Sommige ogen hebben meer de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op het netvlies afgebeeld. Een dergelijke oogafwijking kunt u tegenwoordig uitstekend corrigeren met torische (ook wel cilindrische) lenzen.

Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor uw ogen zogenoemde torische contactlenzen gemaakt, die twee sterktes combineren. En daarmee krijgt u weer een scherper beeld op uw netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heeft u dus geen speciale torische lenzen nodig.

Er is een duidelijk verschil tussen torische vormvaste en torische zachte lenzen. Torische zachte lenzen hebben een verdikking (of een andere soort van stabilisatie) waardoor de lens stabiel op het oog moet blijven zitten. Echter als de torische zachte lens verdraait, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijft u dus altijd scherp zien. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of uw ogen torische lenzen nodig hebben.

In onze mooie winkel in Lisse staat onze opticien klaar om u meer te vertellen. U kunt ons bovendien ook vanuit Katwijk, Noordwijk, Voorhout en Nieuw-Vennep goed bereiken.

ADVIES NODIG?

maak een afspraak met onze experts.

Bij opticien Bril Jan’t in Lisse staat persoonlijke aandacht centraal en het strakke design interieur geeft een huiselijke sfeer

Maak online een afspraak